HelloDruk aanleverspecificaties:

Een goed bestand is belangrijk om een perfect drukresultaat te bereiken. Bij HelloDruk word jouw bestand altijd gecheckt op alle basispunten. Indien gewenst kun je zelfs een professionele check laten doen, hierbij kijken wij naar alle punten die een perfect resultaat in de weg kunnen zitten.

Wat is belangrijk voor een goed bestand?

Een goed bestand moet aan veel zaken voldoen, maar in feite gaat het om de volgende zaken:

  • De kleur (jouw bestand moet opgemaakt zijn in de juiste kleuren)
  • De tekst (de tekst in jouw bestand moet op de juiste wijze zijn opgeslagen)
  • Het bestandstype (jouw bestand moet in het juiste type zijn opgeslagen)
  • Het formaat (jouw bestand moet passend zijn voor het product)
  • De snijmarge (we moeten voldoende ruimte hebben om jouw product te kunnen snijden)
  • De kwaliteit / resolutie (Jouw bestand en afbeeldingen moeten de juiste kwaliteit hebben)

 

Kleur: 

Bijna al onze producten worden gedrukt in Full Color. In drukwerk noemen wij dit CMYK, dit staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Black. Dit zijn de kleuren/inkten die gebruikt worden voor het produceren van Full Color drukwerk. Hoe hoger de inkt waarden van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden. Probeer in de lagen niet hoger dan 280% te komen voor een goed resultaat.

 

Tekst: 

Om een tekst geschikt te maken voor het drukken is het van belang dat alle tekst goed gelezen kan worden door onze software en machines. Teksten worden altijd geschreven met een gekozen lettertype. Wanneer dat door onze software niet herkend wordt kan dit verschuiven of verspringen en dat voorkomen wij graag! Hiervoor adviseren wij om de teksten om te zetten naar lettercontouren. Lettercontouren is omgezette tekst naar objecten/lijnen ook wel vectoren genoemd. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype.

 

Bestandstype: 

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. Er zijn ook gratis alternatieven beschikbaar: Scribus (Alternatief voor InDesign) of GIMP (Alternatief voor Photoshop). Het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een druk-klaar document in .pdf. Let op, Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken. Je kan hier wel .pdf van maken, door print to pdf te gebruiken in Windows 10, let wel op dat de uitvoer een lagere kwaliteit heeft!

 

Formaat: 

Om te zorgen dat je gekozen product zonder problemen kan worden gedrukt is het belangrijk dat het ontwerp of de afbeelding die je wilt aanleveren het juiste formaat/afmeting heeft. Om er zeker van te zijn dat je het juiste formaat aanlevert kun je het formaat checken in Acrobat reader.

 

Snijmarge: 

Het snijden van het drukwerk gebeurt zeer nauwkeurig, echter is er altijd een minimale afwijking. Om te voorkomen dat er dan een witte rand rondom het drukwerk komt vragen wij om het ontwerp/achtergrond 3 millimeter extra door te laten lopen buiten het te bestellen formaat. Dit is de standaard voor een groot aantal producten.

 

Kwaliteit/resolutie: 

Om goed kwaliteit drukwerk te kunnen produceren is het voor ons belangrijk dat het aan te leveren design of afbeelding de juiste kwaliteit heeft. In drukwerk noemen we dit ook wel “resolutie”. De resolutie van een afbeelding of ontwerp wordt bepaald door de DPI (wat staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per inch). Voor onze producten vereisen wij een resolutie van 300 DPI voor het beste resultaat bij het drukken.