Windschermdoeken

Afmeting

  • 6 meter

  • 12 meter

  • 18 meter

Materiaal

Kleur materiaal

Bedrukking

Prijzen en oplages

Wat zijn windschermdoeken?

Windschermdoeken zijn lange doeken van twee meter hoog die tennisverenigingen gebruiken om te teninisbanen tegen hevige wind te beschermen. Dit moet voorkomen dat de wind de richting die een bal op beweegt beïnvloed. Om dezelfde reden worden deze doeken ook bij andere, vergelijkbare sporten toegepast. Daarnaast zijn winddoeken uitstekend te gebruiken om de wind te weren op terrassen, in tuinen of op veranda's. Ook worden winddoeken incidenteel gebruikt om schaduwplekken te creëren.

Windschermdoeken bedrukken

Dankzij een computergestuurde airbrushprinter is het mogelijk om een (eenvoudig) ontwerp op een windschermdoek aan te brengen. Airbrush printen is een techniek waarbij een computergestuurde machine verf op het doek spuit. Hiermee is het mogelijk om een winddoek van complexe logo's en lettertypen te voorzien. Een doezel langs de randen van de verschillende kleuren is een onvermijdelijk kenmerk van dit systeem. Het is mogelijk om meerdere kleuren uit het RAL-kleurenspectrum op het doek aan te brengen. Echter, lichtere kleuren zullen minder egale printbeelden opleveren. Voor de beste dekking gebruik je donkere kleuren.

Let op! Windschermdoeken worden uitsluitend van RAL-kleuren voorzien. Je ontvangt daarom eerst een digitale drukproef waarop je akkoord moet geven, voordat wij het windschermdoek gaan aanbrengen. De vermelde levertijd gaat dus pas in op het moment dat er akkoord is gegeven op het drukbestand.